Eros | Design

honlap feltörekvőknek

Hogyan és miért lettem webdesigner?

Facebook
Eros | Design - Erős László | webdesigner

A közös munka során mindig felmerül a címbeli kérdés: hogyan és miért lettem webdesigner? Szeretem elmesélni, mert a példám motivációt jelent az ügyfeleim számára, bennem pedig erősíti az alázatot hivatásom iránt, mert újra és újra jelzi, hogy minden vállalkozónak el kellett indulnia valahonnan. Neked is, Kedves Olvasó, ahogyan nekem is.

Ismerkedj meg az én történetemmel! 😉

Ígéretek, ígéretek

Világéletemben olyasmivel akartam foglalkozni, ami értékeli az alaposságomat, a kitartásomat és láthatom a munkám eredményét. Sajnos a több éves egyetemi tanulmányok a remek eredmények ellenére az alkalmazotti létben csak csalódást hoztak csalódás után, semmit sem ígérve a jövőre. Hamar másod-, majd harmadállásban találtam magam, amelyek fásultságot és fáradtságot hoztak, eredményeket minimálisan.

Világos lett, hogy muszáj leszek váltani, ha nem akarom szétforgácsolni magam, ezért neki láttam megkeresni a nekem való lehetőséget. Így találtam rá a weboldalkészítésre és a webdesigner szakmára, mely minden vágyamnak megfelelt. Szabadságot és precíz munkalehetőséget ígért, és jövőt.

Persze bizonytalan voltam. Hogyne lettem volna az?! Körülbelül másfél hétig gondolkodtam azon, hogy neki vágjak-e ennek az új világnak. Végül az egy helyben toporgás félelmetesebbnek tűnt, mint az ismeretlen, így minden megtakarításomat befektettem.

Szó szerint elment minden… és megint maradt egy ígéret…

Betartott ígéretek zökkenőkkel

Szóval eljött az átképzés ideje, amely azt ígérte, hogy profi weblapkészítővé válhatok. És végre ez egy olyan ígéret volt, amely az első pillanatól kezdve tartotta a vállaltakat. Elmerülhettem a webdesigner szakma világában, a különböző grafikai és weblapszerkesztő programokban, a kódolási ismeretekben és még az online marketing rejtelmeibe is alkalmam nyílt bepillantani.

Hogy könnyű volt? Idővel minden megszépül, ahogy tartja a mondás, ám racionálisan visszatekintve, ma is azt érzem, amit akkor: nem volt könnyű. Az újdonság sok volt és töményen jött. Ideges voltam, ha valami nem sikerült elsőre, és látszólag eredmények nélkül teltek és múltak a napok. 

Végül egy szűk év alatt olyan tudásra tettem szert, amelyről azelőtt pár évvel alig tudtam valamit, és meg is érkeztek az első igazi munkák.

Jöhetett végre a vállalkozás a szabadság és a jövő ígéretével. Lelkes ifjú titán módjára vágtam bele, de aztán kb. egy hónap alatt kiderült, hogy a szabadság és a jövő még nagyon távoli…

Ködbe burkolódzó ígéretek

Nos, a biztos jövő ígérete az első nap még sehol sem volt, a szabadság… azt meg nevezzük inkább brutális felelősségnek.

Az első hónapban rájöttem, hogy semmi sem fog úgy alakulni, ahogyan számoltam vele. Először is nem jött a rendszeres fizetés és senki sem adott csakúgy milliós munkát a kezembe, hogy készítsek el neki egy honlapot.

Másrészt számtalan olyan szakmába kellett bepillantanom, amelyekről semmit sem tudtam, mint a marketing vagy az adózás. És mivel a weblapozás területén hónapról-hónapra változik minden, szakmailag is lépést kellett tartanom, így ingyen vagy extra kedvezménnyel vállaltam el minden feladatot, ami szembe jött.

Hosszú hónapokon keresztül csak dolgoztam, belemásztam az online marketing világába és újabbnál-újabb ismereteket szereztem, hogy jobb webdesigner legyek, miközben a remélt eredmények nem jöttek, frusztrálódtam, és elegem volt az ígéretekből.

Mi segített át ezen az időszakon? A kitartásom. Ezekben a nehéz hónapokban ismét megbizonyosodtam róla, hogy nincs jobb és hasznosabb tulajdonságom ennél. És az ígéretek lassan kezdtek beérni…

Megvalósult ígéretek

A vállalkozásépítés első és legnehezebb időszakában a kitartásom volt a kulcsa mindennek. És még valami. A rugalmasságom. Helyesebben annak fejlesztése.

Be kellett látnom, hogy ha ragaszkodok az eredeti elképzeléseimhez, ha nem vagyok hajlandó a nálam okosabbaktól tanulni, és ha nem változtatok, akkor veszett fejsze nyele az egész vállalkozás történet, hiába is honlapkészítésről van szól.

A tanulás és a változtatások hatására egészen másképp gondolkodtam egy idő után munkáról, anyagiakról és értékekről. Az új gondolatok pedig olyan munkakapcsolatokat hoztak, amelyek mindenki megelégedésére és fejlődésére szolgáltak. És ez utóbbiban találtam meg igazán a számításaim, mert szívügyem olyanokat támogatni, akik valóban többet szeretnének az élettől.

Ma már erre tudatosan figyelek, és csak azok megkeresését fogadom vagy olyan személyeket keresek fel én magam, akik készek befektetni a sikerbe és többé válni. Kitartással és munkával ezek az ígéretek megvalósulnak. Neked is!

Picture of Erős László

Erős László

Webdesigner és oktató, az Eros|Design weboldalkészítő és online marketing cég alapítója. Legyen szó bármilyen honlapról, mindig a megrendelő egyediségét keresi, majd azt megjelenítve, teszi személyessé az adott oldalt.

Tudtad, hogy minden projektet
egy kötelezettségmentes
konzultációval indítok?

Ha érdekel egy ilyen lehetőség a honlapod kapcsán,
vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Fedezz fel további bejegyzéseket

Eros | Design

építsük fel együtt
új honlapod

Elérhetőségek

Copyright © | Eros Design | 2024

Milliókat termelő weboldalak?
Agyon programozott honlapok?
Olyan a weblapkészítés, mint a foci?

3 tévhit weboldalakról

Számolj le velük az ingyenes e-book révén!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. Hozzájárulok személyes adataim kapcsolatfelvétel céljából történő kezeléséhez.