Eros | Design

honlap feltörekvőknek

Érdemes-e céged weboldalát magadnak elkészíteni?

Facebook

Napjainkra természetessé vált, hogy online tájékozódunk a lehetőségeinkről, ezért ha a vállalkozásunknak még nincsen honlapja, megszámlálhatatlanul sok érdeklődőt veszíthetünk. Nem mellesleg az interneten valódi hitelességet csak a saját weboldalunk közvetíthet a szolgáltatásunkról, mert azt teljes mértékig a vállalkozásunk profiljára tudjuk szabni, nem úgy, mint a közösségi média oldalakat.

A fentiekből fakadóan egyértelmű, hogy minden KKV-nak, illetve egyéni vállalkozónak szüksége van weboldalra, és ilyenkor rögtön fel is merül a kérdés, hogy maguk építsék-e fel az oldalt vagy inkább bízzák azt szakemberre.

A kérdés megválaszolásában nem leszek túl finom, és ezt elsősorban nem a szakmám, hanem a Te érdekedben teszem, aki weboldalt szeretne a vállalkozásának. Ha érdekelnek a részletek, olvasd el a bejegyzést!

Csináld magad "okosban"

Sajnos igazán magyar módi az, hogy majd mi mindent saját kezűleg és „okosban” megoldunk. Ebből a szemléletből következik az, hogy sokan csak „vacakolnak” és nem jutnak egyről a kettőre, legyen szó akár apróbb dolgokról, akár egy vállalkozásról. Temérdek időt és energiát elszúrnak ugyanis azzal, hogy majd maguk elvégzik azokat a feladatokat, amelyekhez szakemberek szükségesek, de ez persze a megfelelő szaktudás hiányában nem sikerül. Az „okos megoldások” hívei ezen a ponton aztán vagy hagyják az egészet a „fenébe,” vagy végül dupla-tripla összegekért belátják, hogy szakmabelivel kell azt elvégeztetniük, amit szeretnének.

Tudom, hogy miről beszélek, mert én is beleestem ebbe a társadalmunk által „elfogadott” csapdába. Éppen ezért szeretném tisztába tenni, hogy mi és miért éri meg, ha weboldalkészítésre kerül a sor.

Kezdjük az „okos megoldással”.

Itt alapvetően két út áll előtted. Az egyik a Youtube, ahol temérdek videót találsz a „hogyan készítsd el a weblapod” témájában. A másik pedig a különböző webdesigneri vagy programozói képzések, amelyek egyre inkább úgy reklámozzák magukat, hogy a tanfolyam során lazán felépítheted a „milliókat termelő” weboldalt a vállalkozásodnak.

Vegyük sorra, hogy milyen előnyeik és hátrányaik vannak a Youtube-nak és egy ilyen képzésnek! Na, meg persze matekozzunk is egy jót!

Én nem fizetek a weboldalkészítésért,
majd a Youtube segítségével megoldom

Rögtön az elején leszögezem, hogy fizetni fogsz. Az időddel, az energiáddal és még a pénzeddel is. Itt sem az lesz, hogy Te ingyen megoldod „okosban”, mint ahogyan ez a hozzáállás más esetben sem működik.

De lássuk, hogy mik az előnyök, ha magad ugrasz neki a site-odnak!

A Youtube-on komplett videósorozatok vannak fent a weblapkészítés csínjáról-bínjáról, de hadd kérdezem meg, hogy azon gondolkodtál-e már, hogy miért?

Egyrészt a bevételek miatt, amit a Youtube fizet a videók megtekintése után azok készítőinek. Másrészt ezekben a videókban a YouTuberek csupán alap dolgokat mutatnak be: vagy azért, mert az illető csak alap dolgokhoz ért; vagy azért, hogy egy fizetős kurzusra tereljen Téged a videói megtekintése után.

Ezeket muszáj mérlegelned, ha a Youtube-ot szeretnéd használni a tanuláshoz, ugyanis behatárolhatják a lehetőségeidet.

Jöjjenek akkor a hátrányok, amelyeket most pontokba szedve mutatok be a könnyebb átláthatóság miatt:

De a jöjjön a lényeg, a matek.

Mindent összevetve az „okos” megoldásnak hála 3-6 hónap alatt elkészülhet a honlapod, amely nagyságrendileg 230-400 ezer forintodba kerülhet, és persze Te magad csinálod meg.

De ha felépítetted az oldalt rögtön jöhet a kétely is, hogy rendesen működik-e? Nem mellesleg használnod is tudnod kell, mert az semmire nem elég, hogy egyszer megosztod a Facebookon.

Vagyis elindulhatsz az online marketing útvesztőjében, amihez vagy lesz még türelmed, vagy nem. Előbbi esetben további munka és lemondás vár Rád, utóbbi esetben pedig hagyod elsüllyedni a több százezer forintba került, magad által elkészített honlapodat.

Te döntöd el, hogy ez megéri-e Neked.

Lássuk a második opciót,
a webdesigner és az alapokat adó
programozói képzéseket!

Itt már szerencsére jóval több előnyt találhatunk:

Viszont itt is vannak hátrányok:

Ismét Te döntesz, hogy érdemes-e számodra belevágni egy honlapkészítő tanfolyamba csak azért, hogy magad építhesd fel a vállalkozásod weboldalát.

És akkor jöjjön a harmadik opció,
amikor szakember készíti el az oldaladat!

Nézzük az előnyöket:

Ellenben itt is muszáj beszélnünk a hátrányokról:

(Ha érdekel, hogy milyen a jó weblapkészítő, itt elolvashatod!)

Összegzés

Nem a magam vagy a szakmám nevében beszélek, de egy igényes és modern honlaphoz szakemberre lesz szükséged. Gondolom az autód fékrendszerét sem kezded el piszkálni, majd kihajtani vele az autópályára, hanem hozzáértőkre bízod azt.

A honlapod ugyanilyen kényes rendszer, mivel folyamatosan a vállalkozásod érdekében dolgozik, szó szerint a hét minden napján 0-24-ben, miközben a szolgáltatásodról az első benyomást is közvetíti. Éppen ezért sem mindegy, hogy az oldalad miképpen néz ki és működik.

A döntés valóban a Te kezedben van. Mérlegeld a lehetőségeid, és vágj bele!

Ha pedig bizonytalan vagy, esetleg még akadnak kérdéseid, vedd fel velem a kapcsolatot!

Picture of Erős László

Erős László

Webdesigner és oktató, az Eros|Design weboldalkészítő és online marketing cég alapítója. Legyen szó bármilyen honlapról, mindig a megrendelő egyediségét keresi, majd azt megjelenítve, teszi személyessé az adott oldalt.

Tudtad, hogy minden projektet
egy kötelezettségmentes
konzultációval indítok?

Ha érdekel egy ilyen lehetőség a honlapod kapcsán,
vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Fedezz fel további bejegyzéseket

Eros | Design

építsük fel együtt
új honlapod

Elérhetőségek

Copyright © | Eros Design | 2024

Milliókat termelő weboldalak?
Agyon programozott honlapok?
Olyan a weblapkészítés, mint a foci?

3 tévhit weboldalakról

Számolj le velük az ingyenes e-book révén!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. Hozzájárulok személyes adataim kapcsolatfelvétel céljából történő kezeléséhez.