Eros | Design

honlap feltörekvőknek

3 egyszerű tipp, hogy egyedi legyen a weblapod

Facebook
Eros | Design honlap | tipp | egyedi

Mindenki egyedi, különleges, senki máséval össze nem téveszthető honlapot szeretne. Igen, Te is! És ez így van rendjén. 😉

Szinte minden eddigi ügyfelem az elsők között kérdezte meg, hogyan lehet páratlan a honlapja. Rögtön érzem ilyenkor a kisebb fajta pánikot, mert mindenki valami eget rengetően nagy dologra gondol az egyediség kapcsán. Pedig nincs is egyszerűbb dolgunk a honlap felépítése során, mint az egyedülállóság kialakítása.

Íme három tipp, amelyekkel azonnal egyedivé varázsolhatod leendő vagy már működő, de még sablonos online irodád.

Mutasd be magad

A bemutatkozás a vesszőparipám. Ennek pedig igen egyszerű oka van. Leendő ügyfeleid bizalmi alapon fognak Téged és a szolgáltatásod választani. Lehet csűrni-csavarni a dolgokat, belemagyarázni ezt is, meg azt is, de ha nem ébresztesz bizalmat, nem is tudod értékesíteni a szolgáltatásod. Ha nem mutatod meg magad a weblapodon minimum egy fénykép és egy frappáns bemutatkozó szöveg révén, potenciális ügyfeleid 80-90%-t elveszíted.

– És ez mégis, hogy jön a honlapod egyediségéhez? – kérdezheted máris jogosan.

Úgy jön, hogy senkinek sincs olyan története, mint Neked. És senki sem néz ki úgy a fényképeken, mint Te. Tudom, hogy ezt már milliószor hallottad és igen elcsépelt, ennek ellenére botrányosan kevesen teszik bele weblapjukba ezt a létfontosságú pluszt. Holott már pusztán attól egyedi lesz a honlapod, hogy bemutatkozol rajta. És miért? Mert a Te történeted egyedi és különleges, csakis Rólad szól, nem másokról. Meséld el bátran, hogyan szeretted meg és miért választottad a hivatásod. Egyáltalán hogyan talált meg Téged? Mit képviselsz általa és mit akarsz vele adni az embereknek?

Viszont egy valamire figyelj, kérlek! Mindezt ne egy dögunalmas Europass önéletrajzként írd meg, mert rögtön elkattintanak. Az érzéseid, az értékeid és a gondolataid mutasd be. És tegyél mellé egy fényképet magadról. Ha valóban csak ennyit megteszel, már fényévekkel egyedibb lesz a honlapod, mint a neten fellelhetők többsége.

Használd a kedvenc színeid

Weblapod színvilága kardinális kérdés, ugyanis azonnal pozícionálnak Téged és a szolgáltatásod. A színek kiválasztásánál kettős elvet szokás követni: egyrészt jelezzék a szolgáltatásod jellegét, másrészt utaljanak a szolgáltatásod minőségére. Ha ügyvéd vagy, értelemszerűen nem használhatsz hupikék színeket, mert nem fognak komolyan venni. De ugyanez a hupikék szín tökéletesen passzol egy gyerekekre fókuszáló vállalkozás esetében. És igen, ekkor szokott elindulni a színlavina, amely betemeti a készülő honlap tulajdonosát, hogy akkor mégis milyen színeket válaszon. Pláne, ha ilyen fontos.

A lavina elkerülésének legegyszerűbb módja, ha a kedvenc színeid veszed alapul. Mindenkinek van egy-két kedvelt színe, és ezek a színek nem véletlenül kedveltek. Egyrészt jól jellemeznek Téged, és ha Téged jól jellemeznek, akkor tökéletesen használhatóak a vállalkozásod és a weboldalaid színeiként is, mert a személyiségedből fakadnak és tevékenységed is a személyiségedből fakadóan választottad. Vagyis nem lőhetsz mellé, mert minden passzol. Kedvenc színeiddel ráadásul nemcsak weboldalad egyediségét növeled, hanem hitelesen tudsz megjelenni leendő ügyfeleid előtt, amely máris bizalmat ébreszt bennük.

Nézz körbe, és meglesznek weboldalad formái

A weblap formai kialakítása azonnal jelzi az egyediséget, akárcsak a színek. Itt is sok fejtörést szokott okozni, hogy milyen forma és külső illik a weblaphoz. Természetesen e ponton is mindenki azonnal a világrengető dolgokra gondol, pedig itt is a legegyszerűbb és legnagyszerűbb megoldás, ha magadból indulsz ki.

Ugyanis weblapod küllemét és formáit megtalálod magad körül. Nézz körbe otthon, az irodádban, a ruháid között, vedd szemügyre milyen tárgyaid vannak, hogy néz ki az autód, a kerted. Ha nálad például minden az élére van állítva és a dolgaidnak megvan a maguk helye, akkor a rendezett, letisztult formájú weblap lesz a nyerő. Ha pedig egy jól eső „káosz” vesz körül, akkor a honlapod esetében is a szabálytalan formák irányába lesz célszerű elmozdulnod.

Mivel a környezeted Te alakítod, így akarva-akaratlanul is mutatja, hogy milyen formák és külső jegyek tetszenek Neked. Mivel belőled fakadnak, a formák a weblapod kialakításánál ismét természetesnek fognak hatni, hasonlóan a színekhez, és Te újfent növeled irányodba potenciális ügyfeleid bizalmát.

Ezen egyszerű tippek alkalmazásával weboldalad összetéveszthetetlen lesz. Indulj ki nyugodtan magadból! 😉

Picture of Erős László

Erős László

Webdesigner és oktató, az Eros|Design weboldalkészítő és online marketing cég alapítója. Legyen szó bármilyen honlapról, mindig a megrendelő egyediségét keresi, majd azt megjelenítve, teszi személyessé az adott oldalt.

Tudtad, hogy minden projektet
egy kötelezettségmentes
konzultációval indítok?

Ha érdekel egy ilyen lehetőség a honlapod kapcsán,
vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Fedezz fel további bejegyzéseket

Eros | Design

építsük fel együtt
új honlapod

Elérhetőségek

Copyright © | Eros Design | 2024

Milliókat termelő weboldalak?
Agyon programozott honlapok?
Olyan a weblapkészítés, mint a foci?

3 tévhit weboldalakról

Számolj le velük az ingyenes e-book révén!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. Hozzájárulok személyes adataim kapcsolatfelvétel céljából történő kezeléséhez.