Eros | Design

honlap feltörekvőknek

Hét érv az Elementor mellett

Facebook
Elementor logó

Az Elementor WordPressel kompatibilis építőbővítmény, melynek használatával küllemében és funkcióiban is egyedi weboldalt alakíthatunk ki. Világszerte ismert pluginról van szó, amely erősen megosztja a webdesigner szakmát. Sokak szerint túlértékelt, mások viszont csak vele hajlandók honlapokat szerkeszteni. Én személy szerint az utóbbiak csoportját erősítem. Íme hét ok, hogy miért is érdemes használni ezt a népszerű bővítményt.

Elementor

Az Elementor legnyilvánvalóbb előnye a könnyű használata. A honlapszerkesztő egy üres oldalból áll, amely blokkokkal tölthető fel. A blokkok segédvonalakkal kívánt méretűre szabhatók és kedvünkre rendezhetjük őket egymás mellé, alá és fölé. A blokkok mellett különböző elemek is a rendelkezésünkre állnak (pl.: kép, címsor, űrlap stb.), amelyeket csupán meg kell ragadnunk a szerkesztőfelület szélén, majd a készülő honlapunk kívánt pontjára/blokkjára húznunk, ahol meg is jelenek. Az elemek és blokkok ilyen módon való rakosgatásával épül fel a weboldal, a folyamat leginkább a legóhoz vagy a kirakóshoz hasonlítható.

A kiválasztott elemek ezt követően teljesen egyedire szabhatók, hatalmas szabadságot adva a kreativitásunknak. Módosítható a színük, formájuk, méretük, egymáshoz viszonyított távolságuk stb. Betűk esetében a betűtípus is variálható, sőt bekódolhatók külön készletek is. Gyönyörű és rendezett formába tudjuk általa önteni a honlapunkat.

Elementor

Reszponzív szerkesztési módot is tartalmazz, így mobiltelefonra és tabletre is pixel pontosan beállíthatjuk vele a honlapunkat, minden eszközön lenyűgöző képet adva. Ráadásul lehetőségünk van tartalmakat elrejteni, ha nem akarjuk őket asztali, mobil vagy tablet nézetben megjeleníteni.

Ingyenes verziója bőven elegendő egy stabilan működő és szépen formázott blog vagy bemutatkozó oldal kialakításához. Ha nem komplex honlapban vagy webshopban gondolkodunk, nyugodtan használjuk. Ha mégis nagyban gondolkodunk, akkor…

Elementor

Prémium csomagja elképesztően kedvező a maga 49$-os éves díjával. Ez körülbelül 16.000 Ft-ot jelent évente, melyért cserébe felbecsülhetetlen funkciókkal és designnal láthatjuk el a weboldalunkat. ( https://elementor.com/pricing-plugin/ ) Nem mellesleg a saját munkánk is egyszerűbbé válik a használatával, mert minden „egy helyen” van.

Azzal pedig, hogy „házon belül” tudjuk felépíteni a weboldalunkat a számos extra funkciónak köszönhetően, kevesebb kiegészítő bővítményt kell használnunk. Ezzel jelentős mértékben csökkentjük honlapunkon a biztonsági kockázatokat és a működési zavarokat. Elegendő az Elementor frissítésére fókuszálnunk, melyet rendszeres időközönként végez el a háttérben a bővítmény profi csapata.

Pro verziója átszabható sablonokat is kínál egész oldalakhoz, fej- és láblécekhez, karbantartási vagy 404-es hiba oldalakhoz, kapcsolati űrlapokhoz, és még sorolhatnánk. Ha nincs kedvünk kitalálni a honlapunk elrendezését és formáját, bátran használhatjuk e sablonokat, amelyeket a saját tartalmainkkal kell csak feltöltenünk és átszíneznünk. Nem mellesleg saját sablonokat is készíthetünk, ezeket elmenthetjük, és a későbbiekben bármikor használhatjuk őket.

Elementor

Az Elementornak még hosszan lehetne sorolni az előnyeit, de már a fenti okok miatt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyik legjobb építőbővítmény. Ha teljes kontrollt kívánsz a saját vagy az ügyfelednek készítendő weboldal felett, az Elementor lesz a Te bővítményed, minden könnyedséget és szabadságot megadva Neked az alkotáshoz.

 

Források:

https://elementor.com (2022. március 30.)

https://www.websiteplanet.com/blog/elementor-review-can-really-build-wordpress-website-alone/ (2022. március 31.)

Picture of Erős László

Erős László

Webdesigner és oktató, az Eros|Design weboldalkészítő és online marketing cég alapítója. Legyen szó bármilyen honlapról, mindig a megrendelő egyediségét keresi, majd azt megjelenítve, teszi személyessé az adott oldalt.

Tudtad, hogy minden projektet
egy kötelezettségmentes
konzultációval indítok?

Ha érdekel egy ilyen lehetőség a honlapod kapcsán,
vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!

Fedezz fel további bejegyzéseket

Eros | Design

építsük fel együtt
új honlapod

Elérhetőségek

Copyright © | Eros Design | 2024

Milliókat termelő weboldalak?
Agyon programozott honlapok?
Olyan a weblapkészítés, mint a foci?

3 tévhit weboldalakról

Számolj le velük az ingyenes e-book révén!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. Hozzájárulok személyes adataim kapcsolatfelvétel céljából történő kezeléséhez.