Eros | Design

honlap feltörekvőknek

WordPress, a honlapok lelke

Facebook
WordPress

A WordPress a világ legismertebb és legkedveltebb tartalomkezelő rendszer, amelynek használatával akár mi is létrehozhatjuk saját honlapunkat. Számtalan előnnyel rendelkezik, de ugyanúgy meg vannak a hátrányai is. Most lerántjuk róla a leplet, és megnézzük mit érdemes tudni erről a fantasztikus szoftverről.

WordPress, a honlapok lelke | blog bejegyzés

A WordPress tehát egy tartalomkezelő rendszer. Egyfajta alapként kell elképzelnünk, amelyet ha megfelelően állítunk be, akkor különféle módszerekkel felépíthetjük a rá a honlapunkat. Legnagyobb előnye, hogy ingyenesen elérhető a https://wordpress.org/ oldaláról. Mindemelett könnyen kezelhető és profi kódolási ismeretek nélkül is lehet vele dolgozni.

A rendszerhez  külön sablonok és építő bővítmények érhetőek el, amelyek a honlapunk küllemét adják. A sablonokra egyfajta mintaként kell tekinteni. Gyönyörűbbnél gyönyörűbbek közül válogathatunk. Egyéb dolgunk nincsen, mint kiválasztani a nekünk tetszőt, majd a WordPress kezelő felületén telepíteni, aktiválni, és már formálhatjuk is.

A sablonok mellett vagy velük együtt is használhatjuk az Elementor építő bővítményt. Az Elementor segítségével előzetes minták nélkül is fel tudjuk építeni a honlapunkat, teljesen egyedire szabva azt.

A lehengerlő külső és a stabil alapok mellé kiszámíthatóság és biztonság is társul. Mivel a WordPress a világ legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere, folyamatosan fejlesztik, így mindig a legfrissebb verzió áll a rendelkezésünkre, amely növeli honlapunk hatékonyságát, akárcsak a biztonságét. Elenyésző az esélye, hogy kritikus hibát tartalmazzon, amely akár a honlapunk összeomlását is okozhatja.

További előnye, hogy bővíthető úgynevezett pluginok (bővítmények) által, amelyek révén egyedi funkciókkal ruházhatjuk fel a honlapunkat, mint kapcsolati űrlappal, dinamikus tartalmakkal vagy webáruházzal. WooCommerce nevezetű webshop bővítménye például 10ezres nagyságrendben képes termékeket kezelni. A pluginokat szintén folyamatosan frissítik hatékonyságuk érdekében. Jelen pillanatban majdnem 60.000 plugin közül válogathatunk.

A WordPress mindemellett könnyedén frissíthető és karbantartható, szintén nem igényel komoly programozói tudást.

Ellenben a rendszernek hátrányai is akadnak, furcsa módon az előnyei miatt. Először is könnyen kezelhetősége miatt sokan létrehozhatna vele honlapokat, ám mélyebb szerkesztői ismeretek hiányában nem biztos, hogy megfelelően fognak működni, lassúak lehetnek és hosszútávon hibák törhetnek a felszínre. Másodszor pedig, mivel a fejlesztői folyamatosan frissítik a rendszert a pluginokkal együtt, a honlapunk is folyamatos karbantartást igényel. Ha a frissítések elmaradnak, honlapunk nem követi a lépést a legújabb kódolásokkal, melyek ismét hibákat fognak eredményezni, legrosszabb esetben a honlapunk menthetetlen károkat szenved.

A WordPress tehát kiváló lehetőséget nyújt a weboldalunk létrehozására, viszont cserébe igényli az állandó felügyeletet. Olyan világszerte ismert vállalatok szavaztak már bizalmat a tartalomkezelőnek, mint a Walt Disney Company, a Sony Music, a Toyota, a Vogue vagy az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház. Ennél jobb ajánlólevél pedig nem is szükséges.

Források:

https://wordpress.org/ (2022. március 17.)

https://themeisle.com/blog/wordpress-review/ (2022. március 18.)

Érdekelnek további hasznos, elképesztő és szórakoztató tartalmak?
Akkor kattints a gombra, és kövess be Facebookon!

Erős László

Erős László

Webdesigner, az Eros|Design alapítója.

Fedezz fel további bejegyzéseket

Eros | Design

honlap feltörekvőknek

Elérhetőségek

Követés

Copyright © | Eros Design | 2023

Milliókat termelő weboldalak?
Agyon programozott honlapok?
Olyan a weblapkészítés, mint a foci?

3 tévhit weboldalakról

Számolj le velük az ingyenes e-book révén!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat. Hozzájárulok személyes adataim kapcsolatfelvétel céljából történő kezeléséhez.