B-Studio

Fotós honlap

B-Studio

Fotós honlap

B-Studio

projekt bemutatása

Ügyfél

Bálint Gábor pécsi fotográfus, aki évek óta készít fényképeket. Kezdetben hobbi volt a számára, majd egyre professzionálisabb gépeket beszerezve és egyre több felkérést teljesítve úgy látta, hogy elérkezett az idő vállalkozást alapítani. Ebben kisfia is motivációt jelentett a számára, mivel példát szeretne neki mutatni, hogy az ember járja bátran a saját útját. Ekkor kereset meg engem, hogy készítsük el számára a portfólió oldalát.

Célok

Gábor letisztult weblapot szeretett volna, melyen be tudja mutatni a fényképeit, illetve lehetőséget kínálni a kapcsolatfelvételre. Nem akart semmi mozgóhatást, „csicsás” megjelenést a honlapon, csupán egyszerűséget. Fontos szempont volt a költséghatékony megvalósítás is. Egyértelmű ötletekkel jött hozzám, konkrét honlapokat mutatva inspirációként, melyek kijelölték számunkra az irányt.

B-Studio

Tervezés

Figyelembe véve a kéréseit, a legfőbb javaslatom az volt, hogy a főoldal nyitó blokkjában több teljes képernyős fotóval ragadjuk meg a honlapra látogatók figyelmét. Lejjebb görgetve mutassuk be a szakmai hitvallását, majd a portfóliójából adjunk ízelítőt ügyfél véleményekkel alátámasztva és ösztönözzük a látogatókat a kapcsolatfelvételre.

Fotóinak megjelenítésére javasoltam, hogy külön kategóriákba rendezzük őket, mint portré, családi vagy páros, külön menüpontoként is feltüntetve az egyes csoportokat. Így a látogatók könnyebben láthatják, hogy Gábor milyen fajta fotózásokat vállal és egyszerűbben navigálnak a honlapon is.

Mivel Gáborhoz a kreatív fotózás is közel áll, úgy véltem, hogy a portfólióját rendezett formában, mégis játékos hatással mutassuk be. A képeket hármas oszlopba rendezve képzeltem el, az egyes oszlop képeit kicsit elcsúsztatva egymáshoz képest, teret engedve némi lazaságnak. A képekre kattintva pedig galéria nyíljon meg, hogy teljes és nagyobb méretben is meg lehessen őket tekinteni.

Megvalósítás

A célok tisztázását követően az Elementor építőbővítmény mellett döntöttünk, hogy formába öntsük a honlapot. Közben piackutatást is végeztünk, hogy a leendő ügyfelek igényeihez is a lehető legjobban igazítsuk a készülő weboldalt. Elképzeléseinket és a piac igényeit összehangolva, neki láttam elkészíteni a weblapot.

Folyamatosan tartottam a kapcsolatot Gáborral, aki szívügyének érezte, hogy egy hozzá passzoló honlapot kapjon. Kérdéseimre és javaslataimra gyorsan reagált. A szövegek megírásában és a színek kiválasztásában szabad kezet adott nekem, akárcsak a képek elrendezésében és a honlap háttér funkcióinak megvalósításában. A munkafolyamat így rendkívül gördülékenyen zajlott, a megállapított határidő előtt két héttel már készen is volt az oldal.

Végeredmény

A végeredmény hűen tükrözi Gábor elképzeléseit. A B-Studio honlapja egyszerű, de megragadó küllemet kapott, külön kategóriákként bemutatva Gábor munkásságát. A honlap forgalmának folyamatos mérésére a Google Analytics és a Facebook Pixel is bekódolásra kerültek, segítve az optimalizálási folyamatokat az ügyfélszerzésben.

A honlapot továbbra is én kezelem és tartom karban. Ennek köszönhetően a weblap folyamatosan növekszik, igazodva az újabb és újabb igényekhez. Egy nagyszabású megújuláson már átesett, illetve több fotós kampány során készítettem sales oldalakat Gábor számára.

A kiváló munkakapcsolat Gáborral így mind a mai napig fennáll, tökéletesen aláhúzva, hogy mennyire gyümölcsöző lehet mind szakmailag, mind emberileg egymás támogatása a fejlődés és stabilitás érdekében.

B-Studio

Fedezz fel további honlapokat!

meggyes csabi

Meggyes Csabi

 A gyémánttorkú énekes honlapját kedvenc előadóinak, Michael Bubblénak és Josh Grobannak az oldalai ihlették. A letisztult site teret enged a lényegnek, Csabi kivételes hangjának.

Papírkalandok

Papírkalandok

Papírból készült kézműves alkotások bemutató honlapja és webshopja. Kati a termékei számára egy friss és játékos színvilágú oldalt képzelt el, mely kifejezi munkásságának a sokszínűségét.

Emeld Te is új szintre tevékenységed online, és jelentkezz a kötelezettségmentes konzultációra új honlapod kapcsán!

Eros | Design

építsük fel együtt
új honlapod

Elérhetőségek

Copyright © | Eros Design | 2024