Hogyan viheted sikerre vállalkozásod online is?

Útmutató kezdő és fejlődő vállalkozók számára, akik többet akarnak kihozni tevékenységükből

Eros | Design - Legyél sikeres online

Célok

Eszközök

Készségek

Mit kell tenned, hogy eredményesebben dolgoz a világhálón?

Sajnos az interneten könnyű szétszórni a figyelmünket. Gondolj csak a közösségi médiára vagy a Youtube-ra. Leültél a laptopodhoz, hogy tájékozódj a vállalkozásoddal kapcsolatban, de rögtön felugranak a Facebook értesítések, a Youtube felkínál egy újabb videót a kedvenc együttesedtől, és jobb esetben fél óra után azon kapod magad, hogy eredménytelenül eltelt az értékes időd, amelyet soha sem kapsz vissza.

Mint mindennek az internetnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket figyelmen kívül hagyva, megfosztod magad a fejlődéstől. Az alábbi tippek abban vannak a segítségedre, hogy fókuszálni tudjál a világhálón vállalkozásod sikere érdekében. Ha megfogadod őket, tapasztalni fogod, hogy egyre jobban eligazodsz az internet zajos közegében.

Lássuk a tanácsokat!

Határozd meg, hogy minek akarsz utána nézni az interneten, mit akarsz ott elintézni!

A legfőbb oka annak, hogy elveszted a fókuszt az interneten, az, az hogy nem határozod meg pontosan a célod. A legtöbben ugyanis egyszerre több mindennek akarnak utána nézni vagy elintézni az interneten. Ismerős? Dobálod a like-ot a  Facebookon, közben e-mailt írsz, zenét hallgatsz, vásárolsz, és úgy tűnik, hogy lazán megy minden egyszerre. Pedig valójában semmi sem megy, és az igazán fontos teendődet nem végzed el.

Ezért muszáj meghatároznod, hogy mit akarsz elvégezni online, majd ehhez tartanod magad. És ez egyszerre csak egy teendő elvégzése vagy információ megszerzése lehet! Ha kristálytisztán tudod, hogy mit akarsz, könnyebben fogod tudni megtalálni a Neked lényeges információkat, feladataidat el tudod végezni, mert a célod hajtóerőt fog adni Neked.

Sokan nem használják az internetet, hanem az használja őket. Ne ess Te is ebben a körbe!

Legyen célod, és fókuszálj!

Tapasztald ki, hogy mikor tudsz a legeredményesebben dolgozni!

Mindenki más napszakban tud sikeresen dolgozni. Nekem például kora reggel és késő este „fog” a legjobban az agyam. Ébredés után még tiszta a fejem, nyugalom vesz körül, és ilyenkor két órán keresztül eredményesebben tudok dolgozni, mint a klasszikus reggel nyolctól délután ötig tartó sávban. Ugyanez érvényes az estékre is. Kilenc óra után, mintha felébrednék, és éjfélig lendületesebben dolgozok, mint egész nap.

Az, hogy ki és mikor tud jól tevékenykedni, teljesen egyéni. Ezért sem tartom hatékonynak az évtizedek óta berögzült munkaidőt. Ha számodra kedvezőtlen időszakaszban vagy kénytelen dolgozni, pláne az interneten, jóval nagyobb az esélye, hogy a figyelmed is elterelődik.

Ha valóban eredményes és sikeres akarsz lenni,  szánj időt arra, hogy kitapasztalod, mikor vagy a legproduktívabb. Ne várd azonban, hogy egyik napról a másikra megtalálod a tökéletes szakaszt! Hagyj időt magadnak, legalább egy hónapot. Kísérletezz, figyeld magad! Busásan ki fog fizetődni.

Dolgozz egyedül a világhálón!

Tudom, hogy újabban a csapból is a csapatmunka folyik. Ez a hatékony és ez a modern. Egyet is értek vele, de csak részben. Ugyanis a csapatmunkának is akkor van eredménye, ha előtte mindenki elvégezte a maga feladatát, majd azt „bedobja” a közösbe. Ilyenkor tényleg fantasztikus eredmények születnek. Ám előfeltétele az egyénileg elvégzett munka.

Ez főleg igaz az internet esetében. Mint tisztáztuk az interneten minden a figyelmedért harcol. A minimálisra kell csökkentened a zavar lehetőségét, és ehhez a saját feladatodat egyedül kell elvégezned. Nem azt mondom, hogy utasíts el mindenkit, csupán azt, hogy a Te dolgod a Te dolgod. Végezd el, legyen eredménye, és utána oszd meg másokkal a nagyobb cél érdekében. Ha egyedül dolgozol az interneten, a fókuszod és a hatékonyságod óriási mértékben tudod növelni.

Hallgass "Deep Focus" stílusú zenét böngészés és munka közben!

Elsőre paradoxnak fog tűnni ez a tanácsom, de ha biztosan ki akarod szűrni az internet „zaját,” hallgass zenét. Manapság ingeráradatban élünk, és ehhez ha tetszik, ha nem, de hozzászoktunk. Agyunk egyszerűen megzavarodik, ha csend van, és elveszítjük a fókuszt, mert tréningelve van a zajra, ami egyfajta jutalom is neki. Ha csend van, egy ideig tudunk koncentrálni, de agyunk akarva-akaratlanul is ingerek és zajok után fog „nézni,” mert ez természetes neki, és mi ekkor veszítjük el a koncentrációt. Ennek kijátszására alkalmas a zenehallgatás, de nem mindegy, hogy milyenné.

Neked a „Deep Focus” stílusra van szükséged. E zenei stílus ugyanis kimondottan a figyelem elősegítése és fenntartása véget van hangszerelve. Trükkje, hogy a ritmusa egyenletes, teljesen ignorálva a hirtelen hangváltásokat és szüneteket, melyek kizökkentenének. Vagyis a nyugalom és az egyszerűség jellemzi. Nemcsak a koncentrációban segít, hanem a gondolkodásodra és a kreativitásodra is jótékony hatással van. Ráadásul agyad is megkapja a vágyott „zajt,” így nincs semmi, ami elterelhet a célodtól.

Hallgass bele az alábbi számban, és ha hatásosnak érzed, keress még többet a YouTube-on, hogy szárnyalj!

Töltődj munka közben!

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy nem tartasz szünetet az internet előtt vagy nem pihened ki magad munka után. Szintén elcsépelt tipp, melybe lépten-nyomon belefuthatsz a különböző tanácsadók által. Ennek ellenére elenyésző azok száma, akik tiszteletben tartják igényüket a töltekezésre. Tudom, mert régen én sem foglalkoztam ezzel, csak csináltam és csináltam a dolgom.

A fókuszod érdekében muszáj figyelned szervezeted jelzéseire, és kikapcsolni, ha erre szüksége van. Tudom, hogy vállalkozóként minden perc számít, és mindenki már tegnapra akar Tőled mindent, de ha túlfeszíted magad, az hosszútávon megbosszulja magát. Az internet meg főleg el tud csábítani Téged, ha fáradtan ülsz le elé. Ezt nem engedheted meg magadnak mert luxus, és a vállalkozásod pénzt bukhat.

Kapcsolódj ki rendszeresen! Élvezd a családod, barátaid társaságát. Merülj el a hobbidban, és aludj lehetőleg ugyanabban az idősávban. Tisztában vagyok vele, hogy ezek apróságnak tűnnek, és már ezerszer hallottad, de mindennek a pihenés az alapja. Ne használd ki magad, hanem töltődj, és az internetet használd!

Természetesen a kimagasló online hatékonyság érdekében egyéb tényezőkkel is muszáj tisztában lenned a koncentráció mellett.

Ha érdekel, hogy még mire szükséges figyelned az interneten, hogy valóban kiemelkedő sikereket érj el a vállalkozásoddal online is, kérd az ingyenes videómat!

A videóban további öt ponttal ismerkedhetsz meg, amelyek kendőzetlenül részletezik, hogy mikre kell még figyelned, hogy a maximumot tud kihozni vállalkozásodból és plusz bevételekre tegyél szert az interneten. Szó van benne személyes készségekről és eszközökről is, illetve egy meglepő pontot is feltárok, melyről nem szoktak nyíltan beszélni, különösen nem Magyarországon, holott nagyrészt az internetet is ez mozgatja.

Mit nyersz az útmutató megtekintésével?

Mit veszítesz, ha nem tekinted meg az útmutatót?

Üdvözöllek!

Erős László vagyok

Eros | Design - Erős László

Szívügyem az emberek motiválása. Segíteni nekik jobbá és többé válni. Emberközeli munkatapasztalataim megtanították nekem, hogy a siker igazi kulcsát az emberek motiválása adja. Ekkor tudják kihozni magukból a maximumot. Ekkor teljesedhetnek ki.

Hiszek a szabadságban. Az önállóságban. Abban, hogy azt tegyem, amit helyesnek vélek. Hogy Te is azt tedd, ami szerinted helyes: igényesen, precízen, kitartóan, lényegre törően, inspirálva.

Hiszem, hogy azzal foglalkozzunk, amiben jók vagyunk,  és úgy mutassuk meg magunkat a világnak, ahogyan mi szeretnénk. Én ezt képviselem. Rólam ez mondja el a lényeget. Már csak az a kérdés, hogy Te is részese akarsz-e lenni ennek a szemléletnek?

Eros | Design - Erős László